Een openluchtconcert en twee plakk’n Grunneger kouk

“Goedemorgen het is 05.00 uur, NPO radio 2, het belooft een zomerse dag te worden”, hoor ik op de radio, terwijl ik de parkeerplaats op rijd. Mijn missie voor deze dag is de zonsopkomst fotograferen en bewapend met camera en statief, een thermoskan koffie en twee plakk’n Grunneger kouk loop ik, vooralsnog in behoorlijke duisternis en volslagen stilte, de Zeegser Duinen in.

Vanwege het ‘anderhalve meter tijdperk’ had ik besloten om mijn momentje juist heel vroeg in de ochtend te pakken zodat de kans erg klein zou zijn dat ik op die plek en op dat tijdstip mensen tegen zou komen. Ik was alleen even vergeten dat ik absoluut geen ochtendmens ben en héél langzaam begin ik me te realiseren dat ik echt véél te vroeg ben voor de eerste zonnestralen.

Het is ondertussen even voor 06.00 uur. Slaapwandelend in mijn zoektocht naar een mooie locatie heb ik mijn eerste rondje rond het meer er reeds opzitten toen, als slag bij helder wordende hemel, plotseling alle vogels ‘aangingen’. Oprecht genietend van dit unieke openluchtconcert ben ik daar gaan zitten en heb ik mijn koffie ingeschonken. Het is écht heerlijk wakker worden met het nationaal vogelconcert en koffie met kouk.

Blij verrast, werd ik enkele dagen later bericht door marketing Drenthe met de mededeling dat mijn foto is genomineerd voor de nieuwe omslagfoto van hun facebookpagina.

Een aantal dagen lang mocht men stemmen op hun meest favoriete foto en tot groot genoegen kwam ik als winnaar uit de strijd. Het vroege opstaan werd beloond met een openluchtconcert en siert mijn foto de komende maanden de Facebookpagina van Drenthe.

Ik overweeg nu om nog eens een keer vroeg op te staan!