Maandag 13 juni 2022

Het was geen 13 juni 2022 maar begin april 2020 en de locatie was de Gasterse Duinen. Ik had het idee opgevat om zonsopkomst te fotograferen in dit prachtige natuurgebied. Al het voorwerk had ik gedaan incl. weersvoorspelling en het was nu op deze mistige ochtend alleen nog maar wachten op de zonsopkomst. Maar alles wat kwam .. geen zon, .. wel runderen, hele grote imposante schotse runderen, die steeds maar dichterbij kwamen. Met enige angst voor de deze ruim 500 kilo aan Hooglandse spiermassa, besloot ik voor de zekerheid om gauw mijn camera van het statief te halen en even een eindje verderop te gaan staan. Dit bleek een verstandige keuze te zijn want niet heel veel later werd mijn cameratas overlopen en mijn statief omver gelopen en afgelikt. Alle foto’s heb ik, in tegenstelling hoe ik normaliter werk, vanuit de hand moeten nemen wat achteraf in mijn voordeel was, want nu kon ik heel makkelijk en snel werken. Ik besloot na verloop van tijd om met dit werk deel te nemen aan een fotowedstrijd van National Geographic. Helaas kwam ik niet als winnaar uit de bus, maar lag er als totale verrassing wel een scheurkalender bij op mij op de mat met hierin de mooiste 365 foto’s die zijn ingestuurd. Maandag 13 juni 2022 vind ik daarom dan ook de mooiste dag van het jaar.